Jubileum 2021

Night fragment, 1980

Den 22.desember no i 2021 er det 100 år sidan kunstnaren Rolv Muri frå Olden (død 1992) vart fødd. Vi har hatt eit ynskje om å kunne få markert dette jubileet i haust, men det har ikkje vore enkelt å få til det. Kanskje mangel på kunnskap om kunstnaren er ein faktor. Ei gladhending er uansett at Ove Eide er invitert til å halde eit foredrag om Muri for Rotary i Stryn 25.oktober. Vi håpar at det kanskje kan lede til eit fokus på Muri, han som var ein stilskapande kunstnar i si samtid. Ove Eide skriv på ei bok om kunstnaren som vi vonar skal få sitt bokslepp i 2022. Vi hadde eit sterkt ynskje om å få til ei utgjeving i år, men på grunn av korona ser vi oss nødt til å vente seinare. Vi jobbar med planer om ei “forsinka” jubileumsutstilling i 2023. Meir info og oppdatering etterkvart.

Musikk © Arve Henriksen

Published by Arve Henriksen

Musician

One thought on “Jubileum 2021

  1. Spændende at læse om Rolv Muri og jeres planer. Rolv var gift med min moster Helga Brøchner Muri og jeg har besøgt dem mange gange og de os. Hvis muligt vil vi gerne adviseres når der er nyt om offentligt arrangement omkring Rolv´s kunstner gerning. Vh Asger Grønkjær, Kerteminde, Danmark

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: